INSIGHTS DISCOVERY

Verhoog je impact met Insights Discovery


Communicatie, leiderschap en samenwerking

Als zaakvoerder en leidinggevende in een familiale onderneming of kmo moet je anderen kunnen inspireren om in beweging te komen. Hiervoor moet je kunnen doordringen bij iedereen in je team en je familie. Dit is niet altijd even eenvoudig. Door meer zelfinzicht te krijgen in je eigen sterktes en valkuilen in communicatie, leiderschap en samenwerking, kun je je persoonlijke effectiviteit verhogen.

Mensen en hun prestaties liggen aan de basis van elke succesvolle organisatie. Insights Discovery helpt mensen om optimaal te presteren door hun meer inzicht te geven in zichzelf. Vanuit dit zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen.

Het werk van de Zwitserse psychoanalyticus Carl Jung ligt aan de basis van Insights Discovery. Zijn persoonlijkheidstypen werden vertaald naar vier kleuren: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw. Deze kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we meestal of het liefst laten zien.
Gedrag op een goede dagDE COMBINATIE VAN ALLE KLEUREN MAAKT ONS UNIEK

Vurig rood

Dit is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel Rood gebruiken, laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

Stralend geel

Deze kleur straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel Geel gebruiken, genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij betrokken worden.

Zacht groen

Mensen met een sterke voorkeur voor Groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en wat voor hen belangrijk is. Ze gaan op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.

Helder blauw

Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld rondom hen heen te doorgronden, willen mensen met een Blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.


Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich; de combinatie van deze vier kleuren en de intensiteit ervan maakt ons uniek.Individuele coaching, workshop of teambuilding?

Op basis van een vragenlijst wordt een uitgebreid persoonlijk profiel samengesteld. De intensiteit en volgorde van bepaalde voorkeurskleuren bepalen hierbij onze unieke stijl. In het verslag worden persoonlijke sterktes, leiderschapskwaliteiten, ontwikkelingspunten en communicatiestrategieën zowel schriftelijk als grafisch toegelicht.

Insights Discovery wordt gebruikt voor zowel individuele coaching, workshops als ter ondersteuning van teambuilding.
Meer weten...

Wil je meer weten over onze aanpak, hoe deze tool aan te wenden of wil je graag een voorbeeldrapport ontvangen, neem dan nu contact met ons op: 
  • Mail snel naar info[at]cgtotem.com 
  • Bel/sms: +32 (0) 497 29.27.21
  • vul moeiteloos ons contactformulier in.Referenties


Insights Discovery heeft mij laten inzien hoe ik beter kon omgaan met mensen die een andere manier van denken hebben dan mezelf.
Jort 

***

Steven heeft op een aangename manier de teamleden korter bij elkaar gebracht. Het team was nog erg nieuw en er was zeker nood aan de nodige uitleg hoe een team best functioneert. Met hulp van voorbereidend werk waren de sessies erg efficiënt. Het team heeft hierdoor elkaar beter leren kennen maar is vooral opener naar elkaar geworden. Dingen zijn meer bespreekbaar geworden en heeft een erg positieve impact gehad op de groepssfeer.
Bruno Van den Branden, COO