FAMILIEBEDRIJF


Kmo's vormen de basis van onze welvaart

Onze visie is dat succesvolle kmo's en familiebedrijven de beste garantie zijn voor een stabiele welvaart in onze regio. Wij willen ons dan ook inzetten voor jullie levenswerk.

Door het coachen, adviseren en begeleiden van familiale ondernemingen op vlak van overdracht, leiderschap, overleg en deugdelijk bestuur helpen wij de continuïteit van deze bedrijven te bewerkstelligen.

C.G. TOTEM Familiebedrijf KMO Overdracht


Hoe wij je hiermee concreet ondersteunen?

C.G. TOTEM helpt ambitieuze bedrijfsleiders van familiebedrijven, hun opvolgers, hun familie en hun team om slimmer te werken door hen te ondersteunen bij:
  • Het plannen van de familiale overdracht en het uitwerken van een lange termijn transitieplan met oog op succes voor de volgende generatie; het evalueren van alternatieven zoals verkoop of aantrekken van extern kapitaal;
  • Assessment en ontwikkeling van opvolgers;
  • Het versterken van leiderschap van zaakvoerders, hun opvolgers en het management. Wij bieden hiervoor 360° feedback aan en coaching. Op die manier halen we het beste uit de coachee en zijn team.
  • Het opzetten van overleg tussen de familie, het bestuur en het bedrijf met oog op de realisatie van de familiale visie. Hierbij worden de noden en ambities van de familie en het bedrijf vertaald in een familiecharter en worden de eigendomsstrategieën bepaald.
  • Het reduceren van complexiteit binnen de onderneming in het kader van deugdelijk bestuur. Denk hierbij aan advies- en overlegorganen, strategische planning, het aligneren van de organisatie en implementatie van strategische acties.
  • Indien nodig kan ook bemiddeling opgestart worden om sluimerende conflicten aan te pakken en in de kiem te smoren.Klaar voor de overdracht?

Vul onze scan in en krijg binnen de 3 minuten een eerste indicatie in welke mate jij, je familie en je bedrijf klaar zijn voor een succesvolle overdracht.

Meer weten?

Sta jezelf niet in de weg door te wachten de juiste expertise in huis te halen. Er is namelijk altijd een oplossing voor jouw uitdaging of probleem.

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
  • Mail snel naar info[at]cgtotem.com 
  • Bel/sms: +32 (0) 497 29.27.21
  • vul moeiteloos ons contactformulier in.Meer weten over coaching?

Klik hier om meer te lezen over onze aanpak.